ISPARTA / MERKEZ - Şehit Erkan Pala Anadolu Lisesi

Tarihçe

1980 Yılında zamanın mahalle muhtarı Osman GÜBÜT ve Okul Koruma Derneği Başkanı rahmetli Beyhan ÖZDEN ve mahalle halkının büyük gayretleri ile Belediye’ye ait barakalarda Orta Okul olarak faaliyete geçmiştir.

1988 yılında okul binamız eğitim öğretime açılmıştır.

2012 yılında spor salonumuz faaliyete geçmiştir.2013 yılında okulumuz Gülistan Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak imam hatip lisesine dönüşmüş eğitim vermeye başlamıştır.

2016 yılında ismimiz 15 temmuz şehidinin ismini alarak Şehit Erkan Pala Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak değiştirilmiştir.

2018 yılında Anadolu lisesine dönüşerek Şehit Erkan Pala Anadolu Lisesi olarak eğitim vermeye devam etmektedir.

2020 yılında Şehit Mehmet Ünal İlkokulunun depreme dayanıksız olması nedeniyle yıkılacağı için okulumuzda geçici olarak eğitimine devam etmektedir.

Yayın: 19.09.2023 - Güncelleme: 19.09.2023 17:21 - Görüntülenme: 93